Slik bruker du strekkoden

Slik bruker du strekkoden

Tre enkle trinn

Vi sender strekkodenumre via e-post med strekkodebilder som vedlegg i standardstørrelse.
barcode on packaging discover wildlife

Når du har strekkoden din, kan du enkelt og umiddelbart begynne å bruke den ved å følge disse enkle trinnene:

1. Sett inn strekkodebildet i produktemballasjen eller -designet.

Velg hvilket strekkodebildeformat som passer best å arbeide med (Bitmap, EPS, TIFF, JPE, PDF).

Du kan nå endre størrelsen på denne slik at den passer best mulig til produktemballasjen. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, må du huske påstrekkodespesifikasjonene våre. Standardstørrelsen (for EAN-13- eller UPC-A-strekkoder) er ca. 38 mm bred x 25 mm høy. Den anbefalte minimumsstørrelsen er 80 % av standardstørrelsen, som er ca. 30 mm bred x 20 mm høy. Hvis du skriver ut en strekkode som er mindre enn denne størrelsen, vil den ikke bli akseptert av noen forhandlere.

Hvis du setter strekkoden på en buet flate, f.eks. en flaske, er strekkodens retning svært viktig – strekkoden bør roteres slik at den ligner en stige (i stedet for et gjerde), slik at kantene på strekkoden ikke vikler seg rundt bøyen.

Hvis du vil, kan du være litt kreativ med strekkoden. Hovedbildet i strekkoden (de loddrette linjene og mellomrommene) bør imidlertid forbli uendret. Hvis du vil skrive ut strekkoden i en annen fargekombinasjon (i stedet for svarte streker på hvit bakgrunn), kan du ta en titt på vår PDF-fargeguide for strekkoder.

Deretter kan du sette inn bildet i produktemballasjen på et synlig, flatt sted (slik at det er lett å lese). Du kan også få strekkoden trykt på selvklebende etiketter som påføres produktet manuelt.

2. Få emballasjen din trykt

Kontroller alltid etikettmalen før du skriver ut produktemballasjen. Kontroller at strekkodenumrene er korrekte og at strekkodebildet fortsatt er av høy kvalitet og innenfor det offisielle størrelsesområdet. Endringer og feil kan forekomme på mange stadier i prosessen, så det er viktig at du kontrollerer illustrasjonen nøye før du trykker.

Hvis du er fornøyd med strekkoden, anbefaler vi at du tar en testutskrift og kontrollerer at strekkoden har riktig størrelse og at den skrives ut og skannes riktig.

Hvis forhandleren ber om en strekkodetestrapport, kan du sende en prøve av den trykte strekkoden (på etiketten eller emballasjen) til oss for verifisering.

3. Send produktet til forhandlerne

Når du har trykket opp produktemballasjen, må du sende produktene til forhandlerne.

Da kobles strekkoden til produktet, og når strekkoden skannes første gang, legger forhandleren inn produktinformasjonen i systemet. Når strekkoden deretter skannes, vises produktinformasjonen din.

Du kan når som helst før eller etter denne prosessen registrere strekkoden din i IBNREG-databasen.

Registrer strekkodenummeret ditt (valgfritt)

Hvis du har kjøpt en strekkodepakke fra oss, kan du registrere strekkodenummeret og produktinformasjonen din i den internasjonale strekkodedatabasen. Du kan registrere strekkodenummeret ditt her. Strekkoderegistrering er frivillig. Men det kan bidra til å gjøre produktet ditt mer synlig på Internett.

Kontakt oss hvis du har spørsmål om oss eller strekkodene våre, eller ta en titt på FAQ-siden vår.