Retningslinjer for tilbakebetaling

Retningslinjer for tilbakebetaling politik for tilbagebetaling

Bakgrunn

Vi leverer strekkoder til forhandlere for en engangspris som kan brukes internasjonalt i de fleste butikker. Når vi har levert en strekkode, kan vi ikke ta den tilbake i systemet vårt og selge den videre til en annen kunde. Årsaken er at vi må garantere at strekkodene våre er ubrukte og internasjonalt unike, og at de ikke har vært utenfor vårt registrerte system før de ble levert til kunden.

Omstendigheter der vi vil vurdere å refundere pengene dine

Det er imidlertid noen omstendigheter der vi vil vurdere å refundere pengene dine: Hvis du oppdager en butikk som ikke står på listen over mulige lokale begrensninger på vår side for aksept av strekkoder, og som ikke aksepterer strekkodene våre, vil vi refundere det betalte beløpet hvis du kontakter oss innen 12 måneder etter kjøpet.

Vi refunderer ikke hvis du forventer å motta en strekkode med en bestemt landkode. Vi angir på nettstedet vårt at strekkodene våre begynner med «07» eller «06» på ulike steder, blant annet på siden med vanlige spørsmål og på siden Kjøp strekkoder. Vi angir ikke noe sted at strekkodene våre begynner med en spesifikk landkode, men at de er internasjonalt gyldige og lovlige å bruke både internasjonalt og i Danmark.

Vi refunderer ikke fraktkostnader, men når vi gjør det, refunderer vi hele eller deler av beløpet strekkodene ble kjøpt for.

Merk – Strekkoder som refunderes, vil bli merket som godkjent for bruk på produkter i vår online database.

Trenger du hjelp?

Hvis du har problemer eller er i tvil om strekkodene våre, er du velkommen til å kontakte oss eller ta en titt på FAQ-sidene våre.