Strekkoder Norge Kunder – Strekkoder i bruk

Katharina Bjelland

Katharina Bjelland
Katharina Bjelland

Refleksjoner om forbrukerkultur, identitet og språk

Katharina Bjelland er en norsk billedkunstner som arbeider med funnet materiale, tekst, trykk og skulptur. Hun finner inspirasjon i hverdagslige objekter og situasjoner, og hennes kunstneriske praksis er basert på en undersøkelse av persepsjon og forbruk som insentiv og belønning, og er en kommentar til begjær og middelklassens jakt på materialisme.

Katharina Bjelland

Bakgrunn og inspirasjon

Hun gikk fra en karriere innen bedriftsøkonomi til å følge sin lidenskap for kunst. Interessen for å lage ting og se kunst førte henne til Stavanger og kunstskolen der.

Ved å dekonstruere engangsemballasje, merkenavn, merkevareidentiteter og slagord belyser Bjelland våre daglige valg gjennom hvordan vi hele tiden optimaliserer våre prestasjoner knyttet til oss selv, vår familie og vårt sosiale liv. Arbeidene hennes omfatter en rekke ulike medier, blant annet cyanotypi, silketrykk, Giclée-trykk og broderi.

Katharina Bjelland

Utforske identitet gjennom hverdagsgjenstander

Bjelland utforsker hverdagslivets identitet og den konstante balansen mellom arbeid, helse og forbruk. Gjennom funnet materiale og kunstneriske metoder som tekst, trykk og skulptur, reflekterer hun humoristisk og ironisk over forbruksmønstre og samfunnsroller. Hennes praksis sentrerer rundt den daglige kampen med å optimalisere produksjonen på alle nivåer til enhver tid.

Estetisk og konseptuell verdi

Bjellands arbeider utforsker ikke bare forbrukerkulturen, men også estetikken og formen til objektene hun arbeider med, samt spørsmålet om originalitet og kunstobjektenes verdi. Bjelland verdsetter originalitet i kunsten i form av en ny tolkning, rekontekstualisering eller refleksjon av et eksisterende verk eller objekt. I hennes arbeid er kunstobjektenes verdi knyttet til deres historie, kontekst og evne til å stille spørsmål ved og gjenskape betydninger i en ny kontekst.

Katharina Bjelland arbeider med strekkoder fra Strekkoder Norge, som støtter hennes kreative arbejde.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å jobbe med EAN-numrene våre, kan du kontakte oss eller bestille dem direkte her.

Ditt Strekkoder Norge-team