Bøker og magasiner – ISBN og ISSN

ISSN ISBN strekkoder stregkoderISSN ISBN strekkoder stregkoder

Strekkoder for bøker og magasiner

Alle bøker bruker International Standard Book Numbers (ISBN), mens alle magasiner og tidsskrifter bruker International Standard Serial Numbers (ISSN). Klikk på det aktuelle produktet nedenfor for å kjøpe ISBN eller ISSN.

ISBN for bøker

ISBN for bøker

ISSN for magasiner

ISSN for magasiner

Ytterligere informasjon

Ta gjerne en titt på FAQ-siden vår eller kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger råd.

Hvordan fungerer strekkodelesing?

Strekkoder er kodesymboler som er beregnet på å leses av optiske skannere. Det finnes en rekke ulike strekkodetyper som er beregnet på ulike formål. En strekkode kan være numerisk eller alfanumerisk. De kan trykkes på etiketter, papp, papir eller plast. Avhengig av skanner, strekkodetype og størrelse leses strekkoder ved direkte kontakt eller på 10 meters avstand.

Optiske skannere bruker optisk kontrast: En lys overflate reflekterer det meste av lyset som rettes mot den, mens en mørk overflate absorberer det meste av lyset.
Ved å plassere mørke bjelker og lyse bokser ved siden av hverandre og deretter sende en lysstråle over koden, får man informasjon som tilsvarer bredden på bjelkene og boksene. Denne informasjonen konverteres deretter fra et lysintensitetssignal til et elektrisk signal i fotodetektoren. I dag brukes også digitale kameraer med innebygde dekodere til dette formålet.

Anbefales for deg