Oversikt over strekkoder

Oversikt over strekkoder stregkoderOversikt over strekkoder stregkodeOversikt over strekkoder GLNOversikt over strekkoder stregkoder
Detaljhandelsprodukter bruker enten EAN-13 (f.eks. i Europa) eller UPC-A (f.eks. i USA) strekkoder. Disse brukes for alle detaljhandelsprodukter med unntak av bøker og magasiner.

EAN-koder (EAN-13) brukes hovedsakelig over hele verden i alle land unntatt USA og Canada, der UPC-koder er mer vanlig. Forskjellene mellom UPC-A og EAN-13 kan du se her.

Hvilken strekkode bør jeg kjøpe?

De fleste av kundene våre bestiller et 13-sifret EAN-nummer inkl. EAN-strekkode, da dette er den vanligste strekkodetypen som kan brukes på alle detaljhandelsprodukter over hele verden, bortsett fra bøker og magasiner.

Klikk på det aktuelle produktet nedenfor for å få den informasjonen du trenger.

Informasjon til førstegangskjøpere

Informasjon til førstegangskjøpere

EAN strekkoder

EAN strekkoder

UPC strekkoder

UPC strekkoder

GLN

GLN

ITF-14 for kartonger

ITF-14 strekkoder for kartonger

Sekvensielle etiketter

Code-39/128 for kontor

Mer informasjon om strekkoder

Ta gjerne en titt på FAQ-siden vår eller kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger råd.

Se Strekkoderegistrering for fordelene ved å registrere strekkoden din. Når du kjøper strekkodepakken ovenfor, er denne tjenesten allerede inkludert.

Hva er forskjellen mellom EAN, GTIN og strekkode?

Det er ingen forskjell på EAN og GTIN. Offisielt ble betegnelsen EAN («European Article Number») erstattet av betegnelsen GTIN i 2009, men dette er ennå ikke blitt vanlig språkbruk. Når folk sier «GTIN» eller «EAN-kode», mener de ofte kombinasjonen av et 13-sifret EAN-nummer og en strekkode.
Dette er forståelig fra et praktisk synspunkt, men ikke helt korrekt. Strekkoder er ganske enkelt en oversettelse av det 13-sifrede nummeret til en grafisk form som gjør det mulig å lese strekkoden med en skanner.

Det 13-sifrede nummeret er faktisk tilstrekkelig til å identifisere produktet, men strekkoden er nødvendig for skanneprosessen.

Hos Barcodes Norway kan du kjøpe et 13-sifret EAN-nummer med sikkerhetssertifikat for merking av produktet ditt. Eller du kan velge vår EAN-strekkodepakke, som i tillegg til EAN-nummeret også inneholder den tilhørende grafiske strekkoden.

Anbefales for deg