Refusjons- og returpolicy

Vi leverer internationale unikke detaljstrekkoder for en engangskostnad, som kan brukes i de aller fleste butikker internasjonalt.

Når vi har tildelt en strekkode, kan vi ikke ta den tilbake til vores system og selge den videre til andre kunder,  da vi alltid skal kunne garantere at strekkoden er unik og ubrukt og ikke vært utenfor vår kontroll før vi sender den til sluttkunden.

Derfor kan vi ikke gi refusjoner av den klare grunnen. Når det er sagt er det noen omstendigheter, der vi kan vurdere å refundere pengene dine.

 

Vi refunderer hvis

Hvis du oppdager en butikk  vi ikke lister opp på vår strekkodegodkjenningsside, og som ikke godtar strekkodene våre (og kan gi skriftlige erklæringer fra butikken angående dette), vil vi vurdere å refundere det betalte beløpet, forutsatt at du kontakt oss innen 3 uker etter kjøpet, og du registrerer deg for GS1 i ditt land (og vis oss bevis på ditt GS1-medlemskap).

 

Vi refunderer ikke hvis:

Du forventer å motta strekkoder med landskoden din, men trenger dem ikke nødvendigvis. Vi forklarer at strekkodene våre begynner med «07» eller «06» på nettsiden vår på forskjellige steder, inkludert på vår FAQ-side, vår Kjøp strekkoder-side samt implisitt med bildene som vises på hjemmesiden. Vi representerer ingen steder at strekkodene våre begynner med landskoden din.

 

Merk – Strekkoder knyttet til enhver refusjon som gis vil bli merket på nettdatabasene som ulovlige for bruk på produkter