ISSN Strekkoder for Magasiner

 
ISSN for magasiner

Internasjonale standard serienumre er tallene som er tildelt alle periodiske publikasjoner, som magasiner eller tidsskrifter. Disse numrene søkes gjennom en internasjonal organisasjon som tildeler alle ISSN-numre. Hvis du allerede har et ISSN-nummer, kan du kjøpe ISSN streckkoder for magasiner nedenfor. Hvis du trenger et ISSN-nummer, kan du søke om dette her.

 • ISSN Strekkodebilder

  Her kan du kjøpe ISSN strekkodebilder. Disse vil bli sendt til deg i 5 forskjellige formater (BMP, EPS, JPG, PDF, og TIF) når bestillingen er mottatt.

  Vennligst skriv inn ditt åttesifrede ISSN-nummer i delen for tilleggsinformasjon når du fyller ut detaljene etter at du har gått videre til kassen. Angi også om du trenger et alternativt format for strekkoden din (dvs. 13 + 2).

  ISSN Strekkodebilder
  Mengde Pris per bilde (N. Kr.)
  1 100 kr
  2+ 75 kr
  5+ 60 kr
  10+ 50 kr
  25+ 30 kr
  50+ 22 kr
  75+ 15 kr
  100+ 10 kr
  Legg i handlekurv

Før du kjøper ISSN-strekkoden, kan det være lurt å vurdere hvilket format du vil ha ISSN-strekkoden din.

ISSN Strekkoder kommer i 3 hovedformater:

 1. Det 8-sifrede ISSN-nummeret konverteres til et 13-sifret nummer (EAN-13) ved å legge til en 977 til begynnelsen, ta bort sjekksifret, legge til to tall (00) til slutten og beregne kontrollsifferet på nytt . Nummeret blir deretter opprettet som et bilde ved hjelp av EAN-13 Symbology, som enkelt kan leses av alle strekkodelesere og i det vesentlige er det samme som andre produkter med EAN-13 strekkoder på som går inn i butikkene. I dette tilfellet vil det samme nummeret skrives ut på hvert nummer av bladet.

 

 1. Igjen blir det 8-sifrede ISSN-nummeret konvertert til et 13-sifret nummer. Men denne gangen endres ’00’ til slutt til forskjellige tider for å lage et annet EAN-13-bilde hver gang. I dette tilfellet vil det opprettes et eget strekkodebilde for hvert nummer av bladet.

 

 1. Det endelige formatet innebærer å konvertere ISSN-nummeret på nøyaktig samme måte som alternativ 1, men i dette tilfellet blir en ekstra 2-sifret tilleggskode lagt til på slutten og skaper et 15-sifret (EAN-13 + 2) nummer. Tillegget endres for hvert nummer og kan gjøres på en månedlig (01-12) eller ukentlig (01-52) basis (eller hvilken som helst annen måte du ønsker).

 

I Storbritannia er 13 + 2-formatet (alternativ 3) det vanligste. Andre land har en tendens mot de 13-sifrede formatene (alternativ 1 og 2). – Det er lurt å sjekke butikkene du håper å lager magasinet ditt for å fastslå hvilket format som er vanligst.

 

Det skal bemerkes at alternativ 2 og 3 innebærer å lage flere bilder for ISSN-nummeret og dermed er dyrere.

 

Når vi har mottatt bestillingen, oppretter vi ISSN-strekkoden manuelt for deg og sender den til deg via e-post. Dette vil normalt ta 2-24 timer, avhengig av tidspunktet på dagen / uken du bestiller. Våre normale kontortider er kl. 07.00 til 19.00 man-fre (NZ-tid), pluss at vi behandler noen bestillinger på lørdag når det er mulig.

Hvis du har en bok og trenger strekkoder for dette, kan du se delen om bokstrekkoder.

Hvis du har skrevet ut musikk, må du skaffe deg et ISMN (International Standard Music Number), og deretter gjøre det omgjort til strekkodebilder. Et 13-sifret ISMN, f.eks. 979-0-2600-0043-8, kan gjøres om til en 13-sifret EAN-13 strekkode (nøyaktig på samme måte som bokens ISBN-nummer blir omgjort til strekkoder). Hvis du har et ISMN-nummer og du trenger strekkodebildene til det (de vertikale svarte søylene og de hvite områdene), kan du kjøpe ISBN Strekkodebilder og skrive inn ISMN-nummeret ditt i tilleggsinformasjon.

Se her etter CD strekkoder og  DVD strekkoder.

Trenger jeg en ISSN Strekkode?

Du trenger et ISSN-nummer (og tilsvarende strekkode) for alt som regnes som en «serie» – f.eks. magasiner, aviser, tidsskrifter, årbøker, kataloger og monografier i serie.

Følgende elementer blir ikke betraktet som en «serie», og derfor bør de ikke ha et ISSN-nummer: bruksanvisninger; engangs ‘book-a-zines’; plakater; magasin eller avis spesialutgaver; serier som ikke er beregnet på offentlig sirkulasjon; dagbøker; kalendere; postordrekataloger; og fylle ut kryssord eller puslespillbøker.

Varer som ikke er kvalifisert for et ISSN, trenger i stedet en standard EAN-13 strekkodepakke. Hvis varen er en bok (f.eks. en manual), kan den være kvalifisert for et ISBN og tilsvarende strekkode.