Kjøp og opprett EAN-nummer og strekkoder Kjøp og opprett EAN-nummer og strekkoder

I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du får og bruker et EAN-nummer.

Hvordan får jeg EAN-nummer til produktet mitt?

Strekkodenumre for detaljhandel kan kjøpes på vår strekkodeside for detaljhandel – her kan du kjøpe enten EAN-13- eller UPC-strekkoder. UPC-koder er beregnet på bruk i USA, mens EAN-13-strekkoder er beregnet på bruk i alle andre land.

På denne siden kan du også velge om du vil benytte deg av strekkoderegistrering.

Hva får jeg?

Hvis du bestiller en standard strekkodepakke, mottar du strekkodenummeret ditt på e-post sammen med strekkodegrafikken i et vedlegg.

Du vil motta:

– et unikt EAN-strekkodenummer;
– et garantibevis
– strekkodegrafikk (4 forskjellige formater: (png, jpg, svg, pdf)
– strekkoderegistrering

Deretter er det bare å integrere strekkodegrafikken i produktemballasjen og begynne å bruke strekkodenummeret. Når butikken mottar det strekkodede produktet, skanner de strekkoden i systemet sitt og legger inn produktinformasjonen i systemet. Deretter vises produktinformasjonen automatisk når produktet skannes i kassen.

Den offisielle strekkodestørrelsen er 37,29 x 25,93 mm. Strekkoden kan offisielt reduseres til 80 % av dette (dvs. ca. 20×30 mm) uten at det påvirker skanneytelsen, men hvis den reduseres mye mer enn dette, kan strekkodeskannere noen ganger ha problemer med å skanne strekkoden. Noen forhandlere krever også at strekkoden oppfyller visse minimumsspesifikasjoner, så hvis det er mulig, bør strekkoden være større enn 80 % av standardstørrelsen. Fullstendige spesifikasjoner finner du her.

Slik bruker du EAN-strekkoden

Vi sender strekkodenumre via e-post med strekkodebilder som vedlegg i standardstørrelse.

Når du har strekkoden din, kan du enkelt og umiddelbart begynne å bruke den ved å følge disse enkle trinnene:

1. Sett inn strekkodebildet i produktemballasjen eller -designet ditt.

Velg hvilket strekkodebildeformat som passer best for deg (Bitmap, .eps, Tiff, Jpeg, Pdf). Du kan nå endre størrelsen slik at den passer best mulig til produktemballasjen. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, må du huske på våre «Strekkodespesifikasjoner«.

Deretter kan du integrere bildet i produktemballasjen, helst på et flatt sted (for å sikre enkel skanning).

2. Få emballasjen trykt

Neste trinn er å få emballasjen trykt. Det er lurt å ta en prøvetrykkprøve og kontrollere at strekkoden er trykt og skannet riktig. Hvis du har behov for å strekkodeverifisering, kan du sende inn den trykte prøven for revisjon før du har trykket hele produktet. For å finne ut om du trenger verifisering, se her.

3. Send produktet til forhandlerne dine

Her kobles strekkoden til produktet. Når strekkoden skannes første gang, legges produktinformasjonen inn i systemet av forhandleren. Når strekkoden skannes, vises produktinformasjonen din.

Du kan registrere strekkoden når som helst før eller etter denne prosessen.

Hvis du har flere spørsmål om kjøp eller bruk av EAN-numre, kan du kontakte oss.