Slik får du et EAN-nummer til produktet ditt

Vi guider dig gennem processen med at få dit eget EAN-nummer.

Slik får du et EAN-nummer til produktet ditt Pink Flowers barcode e1693932143936

Hva er et EAN-nummer eller en strekkode?

Et EAN-nummer, også kjent som produktidentifikator eller GTIN, er en unik kode som brukes til å identifisere et produkt. Denne artikkelen guider deg gjennom prosessen med å få ditt eget EAN-nummer.

EAN står for European Article Number, men er også kjent som International Article Number. Det er en standardisert 13-sifret produktidentifikator som brukes globalt. EAN-nummeret er unikt for hvert produkt og brukes til å spore det i detaljhandelen. I USA og Canada er det også kjent som Universal Product Code eller UPC-nummer.

En strekkode er en grafikk som brukes til å representere en liten mengde informasjon. Disse kan enkelt leses av en strekkodeskanner eller en smarttelefonapp. Strekkoder finnes i mange former. Det vanligste er å bruke strekkoder i butikk-kassene for å se pris og lagre informasjon om hvilket produkt som er solgt. I dette tilfellet er strekkoden et enkelt 12- eller 13-sifret digitalt nummer som vises som en grafikk.

Hur får jag ett EAN-nummer

Hvorfor trenger du et EAN-nummer?

Et EAN-nummer er nødvendig for å selge produktene dine i detaljhandelen. Det hjelper deg med å spore lagerbeholdningen, foreta etterbestillinger og administrere salgsdata. Uten et EAN-nummer kan det være vanskelig å håndtere produktene dine i detaljhandelen.

Hvordan får jeg et EAN-nummer?

Det er relativt enkelt å skaffe seg et EAN-nummer: Du finner EAN-numre på strekkodesiden vår – her kan du kjøpe enten EAN- eller UPC-A-strekkoder. UPC-A-koder brukes i USA og Canada, mens EAN-13-strekkoder brukes i alle andre land.

På nettstedet vårt kan du også velge om du vil benytte deg av strekkoderegistrering.

Dette er hva du får

Hvis du bestiller en standard strekkodepakke, vil du motta strekkodenummeret ditt via e-post sammen med strekkodegrafikken i et vedlegg.
Du vil motta:

Deretter er det bare å integrere strekkodegrafikken i produktemballasjen og begynne å bruke strekkodenummeret. Når butikken mottar det strekkodede produktet, skanner de strekkoden i systemet og legger inn produktinformasjonen i systemet. Produktopplysningene vises deretter automatisk når produktet skannes i kassen.

Den offisielle strekkodestørrelsen er 37,29×25,93 mm. Strekkoden kan offisielt forminskes til 80 % av dette (dvs. ca. 20×30 mm) uten at det påvirker skanneytelsen, men hvis den forminskes mye mer enn dette, kan strekkodeskannere ha problemer med å lese strekkoden. Noen forhandlere krever også at strekkoden oppfyller visse minimumsspesifikasjoner, så hvis det er mulig, bør strekkoden være større enn 80 % av standardstørrelsen. De fullstendige spesifikasjonene finner du her.

Hva mer kan du få?

1. ISBN- eller ISSN-strekkoder

ISBN- eller ISSN-bilder kreves bare for bøker og tidsskrifter.

2. QR-koder

Mange ønsker at QR-koder skal lenke til nettsidene deres, slik at folk kan skanne dem med en smarttelefon og automatisk bli lenket til nettsiden.

3. Code 39- eller Code 128-strekkoder

Code 39- og Code 128-strekkoder er sekvensielle strekkoder som genereres for sporing av eiendeler.

4. GLN-nummer

GLN-numre er sekvensielle strekkoder som genereres for sporing av eiendeler.
Noen forhandlere krever at du har et Global Location Number for å motta produktene dine i butikken.

Mer informasjon om EAN og strekkoder

Se siden med ofte stilte spørsmål eller kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger råd.

Se Strekkoderegistrering for fordelene ved å registrere strekkoden din. Når du kjøper strekkodepakken ovenfor, er denne tjenesten allerede inkludert.

Hva er forskjellen mellom EAN, GTIN og strekkode?

Det er ingen forskjell på EAN og GTIN. Offisielt ble betegnelsen EAN («European Article Number») erstattet av betegnelsen GTIN i 2009, men dette er ennå ikke blitt vanlig språkbruk. Når folk sier «GTIN» eller «EAN-kode», mener de ofte kombinasjonen av et 13-sifret EAN-nummer og en strekkode.
Dette er forståelig fra et praktisk synspunkt, men ikke helt korrekt. Strekkoder er ganske enkelt en oversettelse av det 13-sifrede nummeret til en grafisk form som gjør det mulig å lese strekkoden med en skanner.

Det 13-sifrede nummeret er faktisk tilstrekkelig til å identifisere produktet, men strekkoden er nødvendig for skanneprosessen.

Hos Barcodes Norway kan du kjøpe et 13-sifret EAN-nummer med sikkerhetssertifikat for merking av produktet ditt. Eller du kan velge vår EAN-strekkodepakke, som i tillegg til EAN-nummeret også inneholder den tilhørende grafiske strekkoden.