Hvordan bruke strekkoden

Hvis du bestilte «Strekkodepakke (r)» fra oss, vil du motta detaljhandelstrekkoden din via e-post med strekkodebildene i flere forskjellige formater. Når du har strekkoden din, kan du begynne å bruke den enkelt og umiddelbart ved å følge de enkle trinnene nedenfor.

barcode on packaging discover wildlife

1. Inkluder strekkodebildet i produktemballasjen eller designen

Velg hvilket strekkodebildeformat (f.eks. Jpeg) du foretrekker.

Endre størrelsen på bildet slik at det passer inn i produktemballasjen. Husk vår ‘Strekkodespesifikasjoner‘. Standardstørrelse (for EAN-13 eller UPC-A strekkoder) er ca 38 mm bred x 25 mm høy. Den minste anbefalte størrelsen er 80% av standardstørrelsen – dvs. ca 30 mm bred x 20 mm høy. Hvis du skriver ut strekkoden mindre enn dette, godtar ikke noen forhandlere den.

Hvis du plasserer strekkoden på en buet overflate, f.eks. en flaske, retningen på strekkoden din er veldig viktig – strekkoden skal roteres, slik at den ser ut som en stige (i stedet for som et gjerde), slik at kantene på strekkoden ikke vikles rundt kurven.

Du kan bli litt kreativ med strekkoden hvis du vil. Imidlertid må hovedstrekkodebildet (de vertikale stolpene og mellomrommene) forbli uhindret. Hvis du vil skrive ut strekkoden din i en annen fargekombinasjon (i stedet for svarte streker på hvit bakgrunn), kan du se vår Strekkodefargehåndbok PDF.

Deretter kan du innlemme bildet i produktemballasjen på et lett synlig, flatt sted (for å sikre enkel skanning). Du kan også få strekkoden på selvklebende etiketter som skal påføres produktet ditt manuelt.

2. Skriv ut emballasjen

Sjekk alltid etikettillustrasjonen FØR du skriver ut produktemballasjen. Kontroller at strekkodene er riktige, og at strekkodebildet som skrives ut fortsatt er av høy kvalitet og innenfor det offisielle størrelsesområdet. Endringer og feil kan forekomme på mange trinn i prosessen, så det er viktig å sjekke kunstverket grundig før du skriver ut.

Når du er fornøyd med strekkoden din, er det en god ide å gjøre en prøveutskrift og kontrollere at strekkoden er i riktig størrelse, og skriver ut og skanner riktig.

Hvis forhandleren ber deg om å få en strekkodeverifiseringsrapport, må du sende oss et utvalg av den utskrevne strekkoden (på etiketten eller emballasjen) til oss for bekreftelse.

3. Send produktet til forhandlerne

Når du har skrevet ut produktemballasjen din, er neste trinn å sende produktene til forhandlerne.

Det er på dette stadiet strekkoden blir koblet til produktet. Når strekkoden skannes inn i forhandlerens system for første gang, vises ingen produktinformasjon. Forhandleren trenger å legge inn produkt- og prisinformasjonen i systemet sitt. Etter det, når strekkoden skannes i den butikken, vises riktig produktinformasjon.

4. Registrer strekkodnummeret ditt

Hvis du har kjøpt en «strekkodepakke» fra oss, kan du registrere strekkodenummeret og produktdetaljene dine i den internasjonale strekkodedatabasen. For å registrere strekkodnummeret ditt, gå til https://barcodesdatabase.org/barcode-registration/. Strekkoderegistrering er valgfritt. Imidlertid vil det øke profilen til produktet ditt på internett.

 

Nyttige Links