Hvordan får jeg et EAN-nummer for produktet mitt? får EAN-numre

EAN-nummer, også kjent som produktidentifikator eller GTIN-nummer, er en unik kode som brukes til å identifisere et produkt. I denne artikkelen blir du guidet gjennom hvordan du skaffer deg ditt eget EAN-nummer.

Hva er et EAN-nummer?

EAN står for European Article Number, men er også kjent som International Article Number. Det er en standardisert 13-sifret produktidentifikator som brukes globalt. EAN-nummeret er unikt for hvert produkt og brukes til å spore det i detaljhandelen. Det er også kjent som UPC-nummer (Universal Product Code) i USA og Canada.

Hvorfor trenger du et EAN-nummer?

Et EAN-nummer er avgjørende for å kunne selge produktene dine i detaljhandelen. Det hjelper deg med å spore lagerbeholdningen, foreta etterbestillinger og administrere salgsdata. Uten et EAN-nummer kan det være vanskelig å håndtere produktene dine i detaljhandelen.

Hvordan får jeg et EAN-nummer?

Å få et EAN-nummer er en relativt enkel prosess: EAN-numre kan kjøpes på vår detajlhandel strekkodepakker side. – Her kan du kjøpe enten EAN eller UPC-A-strekkoder. UPC-A-koder er beregnet for bruk i USA og Canada, mens EAN-13-strekkoder er beregnet for alle andre land.

Du kan også bestille via email (vi vil gi deg en proformafaktura slik at du kan betale via bankoverføring).

Hva får jeg?

Hvis du bestiller en standard strekkodepakke for detaljhandel, vil vi sende strekkodenummerene til deg med bildene som vedlagte filer.

Du vil motta:

– et unikt EAN-nummer
– et PDF-garantisertifikat
– strekkodebilder (4 forskjellige formater: jpeg, pdf, png, svg)
– Strekkoderegistrering på barcodesdatabase.org
– Instruksjoner for Hvordan du bruker strekkoden

Du kan så enkelt innlemme strekkodebildene i produktemballasjen og begynne å bruke strekkoden. Når en forhandler først mottar strekkoden og produktet, vil de skanne strekkoden inn i systemet og legge inn produktinformasjonen. Etter dette, når strekkoden skannes i kassen, vises produktinformasjonen automatisk.

Den offisielle strekkodestørrelsen for detaljhandelen er 37,29×25,93mm. Strekkoden kan offisielt krympes til 80% av dette (dvs. rundt 20x30mm) uten at skannbarheten påvirkes, men hvis den reduseres mye mer enn dette, vil strekkodeskannere noen ganger ha problemer med å skanne strekkoden. Noen forhandlere krever også at strekkoden oppfyller minimumsspesifikasjonene, så hvis det er mulig, bør strekkoden være over 80% av standardstørrelsen. Fullstendige spesifikasjoner kan sees her.

EAN-13 Barcode Image
EAN-13 Strekkodebilde

Hva mer kan du få?

1. Strekkoderegistrering

Dette er inkludert i strekkodepakkene våre, men kan kjøpes til hvis du har en annen strekkode. Dette er en valgfri tilleggstjeneste som vi tilbyr for å øke produktets internettprofil og sikre at produktinformasjonen din vises når strekkoden skannes av appskannere på mobiltelefoner.

2. ITF-14 Kartongkoder

Dette er strekkoder for de ytre kartongene laget av din EAN-13-strekkode for bruk på kartonger med et bestemt antall av varen. dvs. en boks med 12 kan ha en ITF-14 kartongkode på seg. Disse kreves av noen forhandlere, men er ikke alltid nødvendige.

3. ISBN eller ISSN bilder

Disse kreves bare for bøker og blader.

4. QR koder

Mange liker å ha slike lenker på nettsidene sine, slik at folk kan skanne dem med smarttelefonen og automatisk bli lenket til nettsiden deres.

5. GLN Nummer

Dette er sekvensielle strekkoder som genereres for sporing av eiendeler.
Noen forhandlere krever at du har et globalt lokasjonsnummer for å kunne ta imot produktene dine i butikken.

6. Kode 128 eller Kode 39 strekkoder

Dette er sekvensielle strekkoder som genereres for sporing av eiendeler.