Amazon-feilkoder og hvordan du løser dem Amazon feilkoder og hvordan du løser dem

Denne siden inneholder vanlige problemer som kunder kan støte på når de prøver å legge ut varer på Amazon.

Informasjon og løsninger for spesifikke Amazon-feil:

Amazon ber om at du bruker GS1-strekkoder i stedet for tredjepartskilder. Dette er en anbefaling og foreløpig ikke et krav. GS1-strekkoder kan være dyre, ettersom de vanligvis krever både års- og medlemsavgift. Strekkoder fra The International Barcode Network kan derfor være bedre egnet for dine produkter. Våre strekkoder vil fungere for deg med mindre:

  • Du bruker Amazons EDI-system (hvis du ikke vet hva det er, bruker du det sannsynligvis ikke).
  • Du selger produktet ditt ved hjelp av Amazon Brand Registry
  • Du samler merkevarer som har ett eller flere nasjonale varemerker.
  • Du trenger firmanavnet ditt for å vises i GS1-databasen. (Kjøp av strekkoder fra International Barcodes gir ikke tilgang til GS1-medlemskap).

Produktmerking: Sett et strekkodebilde på produktemballasjen din

Det kan være en rekke problemer med oppføringen på Amazon, så vi anbefaler at du oppfører produktet ditt på Amazon før du skriver ut/legger til strekkoden på produktemballasjen. Dette kan spare deg for tid og penger hvis du får problemer med å få produktet ditt inn på Amazon. spare deg for tid og penger hvis du får problemer med oppføringen på Amazon.

Feil og løsninger på Amazon

Når du bruker tredjeparts strekkoder (fra andre selskaper enn GS1) som selger på Amazon, kan du støte på visse feilkoder som skyldes Amazons strekkoderetningslinjer, som fokuserer på å få selgere til å kun bruke GS1-strekkoder.

Nedenfor finner du en liste over vanlige feil, forklaringer på hvorfor du ser disse feilene og hvordan du kan løse dem. International Barcodes er opptatt av å gi kundene våre rask og nøyaktig support. Hvis disse løsningene ikke løser problemet, kan du kontakte oss.

Amazon feilkode: 5665

Amazon error

Denne feilkoden ser ut til å være tilfeldig, men er sannsynligvis et resultat av en algoritme som vi foreløpig ikke kjenner til. Den hittil mest vellykkede løsningen som andre Amazon-selgere har funnet, er å skrive inn «N/A», «N/» eller «TBA» som merkenavn. Selgere har også rapportert at de kan endre merkenavnet etter at produktet er oppført.

MERK: Du må endre både merkevare- og produsentfeltet raskt, ellers vil feilmeldinger fortsette å dukke opp. For å løse dette spesifikke problemet må du lukke feilkodene kontinuerlig og legge inn informasjonen til feilene opphører.

Amazon feilkode: 5461-1

Amazon error Denne feilkoden vises når Amazon søker etter UPC-kode/produktmerke eller produsentinformasjon i GS1 GEPIR-databasen. Hvis du prøver å føre opp et produkt med et merkenavn som allerede er oppført i Amazons Brand Registry Programme(ABRP), vises denne feilmeldingen. Den enkleste løsningen er å endre merkenavnet du bruker. Dvs. bruke en alternativ stavemåte, «N/A», «TBA», «my brand» eller noe lignende.

MERK: Du må endre både merkevare- og produsentfeltet raskt, ellers vil feilmeldinger fortsette å dukkeopp. For å løse dette spesifikke problemet må du lukke feilkodene kontinuerlig og legge inn informasjonen til feilene opphører.

Amazon feilkode: 5461-2

Amazon error

Denne feilkoden kan vises når du prøver å selge et produkt med et «stort merkenavn» som IKKE er oppført i ABRP. Fordi det er et «stort merkenavn», har Amazon på et eller annet tidspunkt plassert det i en slags database for å hindre andre i å selge under navnet. For å fikse denne feilkoden må du endre navnet på samme måte som du gjorde for å komme forbi den forrige feilkoden (5461-1).

MERK: Du må endre både merkevare- og produsentfeltet raskt, ellers vil det stadig dukke opp feil.For å løse dette problemet må du kontinuerlig lukke feilkodene og legge inn informasjonen til feilene opphører.

Amazon feilkode: 8556

Amazon error

Denne feilkoden vises vanligvis når du har tastet inn feil strekkodenummer. Det første du bør gjøre når du støter på denne feilkoden, er å dobbeltsjekke at du har angitt strekkodenummeret riktig. Hvis du har angitt strekkodenummeret riktig, men likevel får denne koden, kan du sende oss en forespørsel. Pass på at du velger «UPC» for det 12-sifrede UPC-nummeret og «EAN» for det 13-sifrede EAN-nummeret.

Amazon Manufacturer Error

Amazon error Når du støter på denne feilkoden, betyr det at du enten allerede har brukt det angitte UPC/EAN-nummeret, at UPC/EAN-koden er oppgitt feil, eller at noen andre har stjålet/bruker nummeret ulovlig. Hvis du har angitt strekkodenummeret riktig, men likevel får denne koden, kan du sende oss en forespørsel. Pass på at du velger «UPC» for det 12-sifrede UPC-nummeret og «EAN» for det 13-sifrede EAN-nummeret.

Amazon Product ID Error

Amazon error Denne feilkoden vises ofte når strekkodenummeret er oppgitt feil. Det skjer ofte når noen velger feil strekkodekategori (UPC/EAN/GTIN) og i tillegg oppgir feil antall sifre for kategorien. Husk at UPC har 12 sifre, EAN har 13 sifre og ITF-14 (kartongkoder) har 14 sifre. Hvis feilen vedvarer etter at du har sjekket det selv, kan du kontakte oss.